Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare en liefdevolle opvang voor uw baby, peuter of schoolgaand kind? K'nijntje&Zippies is een kinderopvangorganisatie die zowel dagopvang, peuteropvang als buitenschoolse opvang biedt, bestemd voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. K'nijntje&Zippies heeft verschillende mooie en uitdagende vestigingen door heel Soest.

Wat bieden wij?
Op al onze vestigingen bieden wij kinderen de gelegenheid om zichzelf te ontwikkelen en te ontdekken wat ze leuk vinden. De allerkleinsten bieden we een veilige, vertrouwde omgeving, waar ze liefdevol door bekwame enthousiaste pedagogische medewerkers worden opgevangen in een huiskamerachtige sfeer.

Spelend leren en ontdekken
Bij de peuters en schoolgaande kinderen ligt de nadruk op spelend leren en ontdekken: het ontdekken van eigen interesses en talenten, en o.m. het samenwerken en -spelen met anderen. Naast het vrij spelen bieden wij daarom een aantrekkelijk en gevarieerd palet van activiteiten aan, op o.a. de volgende gebieden: creatief, sport, kennis, natuur, techniek en muziek. En zoeken daarbij altijd naar verrassende combinaties, zoals 'Engels striptekenen' of 'Koken in het Frans'. De activiteiten worden uiteraard afgestemd op de leeftijd, interesse en ontwikkeling en vinden plaats onder begeleiding van enthousiaste professionals.

Raad en daad
Wij zien onszelf als verlengstuk van het gezin en staan onze ouders graag bij met raad en daad. Zo beschikken wij over een pedagogisch coach, waar ouders, indien gewenst, hun opvoedingsvragen mogen neerleggen. Verder bieden wij een uitgebreide service, zoals het gratis brengen naar sportclubs, zwemles, muziekles en andere activiteiten. Wij geven bovendien de mogelijkheid aan ouders om flexibel van onze diensten gebruik te maken én indien een keer echt nodig, brengen wij uw dochter of zoon thuis of halen hem of haar op.

Pedagogische visie: PROUD

K'nijntje&Zippies staat voor spelend leren en ontdekken in een gezellige en veilige omgeving. Onze kernwaarden zijn: Talent- en Persoonlijkheidsontwikkeling, Persoonlijke aandacht en Flexibiliteit. Dit allemaal in een sfeer van kleinschaligheid. K'nijntje&Zippies vindt het belangrijk om kinderen te inspireren en uit te dagen, dat geeft ze zelfvertrouwen, waardoor ze worden gestimuleerd om eigen keuzes te maken.

Binnen onze kinderopvang werken we vanuit de PROUD visie. Kinderdagopvang is in onze ogen ondersteunend aan het gezin en zelfs een verlengde daarvan. Het kind staat daarin centraal! Onze benadering is Positief en Respectvol en gericht op de Ontwikkeling van het Unieke kind waarbij het Durven Doen centraal staat.
Positief
Een positief zelfbeeld is het fundament van de ontwikkeling van een kind. We benaderen de kinderen positief, we zijn enthousiast en continu op zoek naar talenten van het kind.
Respectvol
We benaderen kinderen respectvol vanuit de belevingswereld van het kind. Wij hebben oog voor de eigenheid en individualiteit van het kind.
Ontwikkeling
Elk kind mag zich op zijn of haar eigen tempo ontwikkelen. Kinderen ontdekken door te spelen.
Uniek
Elk kind is uniek en elke situatie van een kind is uniek. We accepteren elk kind en zijn/haar situatie onvoorwaardelijk.
Doen
Met verschillende activiteiten stimuleren we kinderen. Activiteiten draaien om het proces niet om het product. We leggen de nadruk op samen zijn, samenwerken en de ontwikkelingsbehoefte van het kind.

Voeding

K'nijntje&Zippies helpt mee in het gezond opgroeien! Dat doen we door allerlei activiteiten die gezond zijn voor hun lichaam en geest. K'nijntje&Zippies zorgt voor het eten en drinken van uw kind tijdens hun verblijf bij één van de vestigingen van K'nijntje&Zippies, dus hier hoort ook gezonde voeding bij. Bij elke vestiging is er speciale aandacht voor fruit op de middag en is de voeding tijdens sportmiddagen afgestemd met een diëtist.

Allergieën
Wij houden rekening met eventuele diëten van kinderen. De ouders kunnen hiertoe alternatieve producten meegeven. De verantwoordelijkheid van deze voeding ligt bij de ouders. Bij het intake gesprek zal er gevraagd worden of uw kind allergisch reageert op bepaalde producten en voedingsmiddelen. Allergieën of andere bijzonderheden dienen altijd direct te worden doorgegeven.

Gezond koken
Op veel vestigingen is koken één van de activiteiten die worden aangeboden. Uiteraard wordt ook dan gezond en gevarieerd gekookt. Een greep uit de gerechten die zijn bereid samen met de kinderen: Turkse pizza met groente, avocado-salade met garnalen, groentesoep, salade met granaatappel, home-made-gehaktballetjes, Spaanse omelet.

Traktaties
Graag willen we ouders vragen om bij eventuele traktaties rekening te houden met onze visie wat betreft gezond eten. Popcorn of wat fruit kan net zo feestelijk zijn, geef het gerust mee en wij maken er iets leuks van!

Medewerkers

Hieronder stellen we graag een aantal van onze medewerkers aan u voor:

Lauret

Lauret

Lauret heeft een pedagogische opleiding genoten en tevens wiskunde en bedrijfskunde gestudeerd. Na haar studies heeft zij gewerkt als strategie consultant en verandermanager. Tevens heeft zij als wiskundedocent en mentor gewerkt op een middelbare school en hierdoor nog meer inspiratie en inzicht gekregen in wat kinderen motiveert en beweegt. Lauret houdt van ontwikkeling en ondernemerschap. Sinds enige jaren is zij eigenaar van het verandermanagement adviesbureau 'The U Company' en tevens van Zippies.
Hans

Hans

Coördinator en activiteitenbegeleider
Hans heeft verschillende sportopleidingen afgerond en heeft in zijn carrière veel sportevenementen georganiseerd in binnen en buitenland (o.a. Zuid-Afrika en Indonesië). Daarnaast geeft hij daarnaast o.a. al jarenlang met veel plezier voetbaltraining bij VVZ '49 en heeft o.m. de Voetbalacademie bij S.O. Soest opgezet. Hij vindt het leuk om de passie van sport over te brengen aan kinderen en die te motiveren om te sporten en bewegen.
Nick

Nick

Pedagogisch medewerker / activiteitenbegeleider
Nick werkt als (sport)begeleider bij K'nijntje&Zippies. Nick is een echte sportman, hij heeft de Sportacademie gedaan en voelt zich dan ook als een vis in het water bij Zippies Sport&Spel. De combinatie van sporten en lesgeven ligt Nick erg goed. Zijn grootste drijfveer in het werk is de omgang met de kinderen. Skiën en voetballen zijn favoriet bij Nick en hij leert de Zippies kinderen op deze en andere sportgebieden graag wat bij. Nick is voetbaltrainer bij SO Soest en verder is hij vaak te vinden op de skibaan in Soesterberg en op de pistes in Oostenrijk, waar hij skiles geeft.
Sporten is een tweede natuur voor mij, ik breng de kinderen dan ook graag bij dat sporten gezond en goed voor je is. Het geeft me een kick als ik zie dat de kinderen er plezier in hebben en vorderingen maken.
Kees

Kees

BSO-coördinator en pedagogisch medewerker
Kees heeft de Pabo gedaan en is bevoegd leerkracht basisonderwijs. Na zijn studie heeft hij op verschillende scholen in Amersfoort en bij KDV K’nijntje het nodige invalwerk gedaan. Toen er tien jaar geleden vanuit ouders de vraag kwam voor BSO, heeft hij o.a. Zippies 't Speelhof helpen opzetten en is hij in vast dienstverband gaan werken als teamleider aldaar. Tegenwoordig is hij als BSO-coördinator verantoordelijk voor het reilen en zeilen bij de Zippies-vestigingen. En is hij als pedagogisch medewerker aan Zippies 't Speelhonk specifiek verbonden. Op vrijdagochtend geeft hij gymles in Soesterberg. Kees heeft voor de BSO gekozen omdat hij het leuk vindt om betrokken te zijn en deel uit te maken van het leven van schoolgaande kinderen. Hij probeert zoveel mogelijk het kind, kind te laten zijn. BSO is immers “vrije tijd”. Samen met zijn team wil hij de kinderen zoveel mogelijk hun eigen behoeften en kwaliteiten laten ontdekken en ontwikkelen. Zijn specialiteiten zijn: koken, sport en spel, bosactiviteiten en bouwen.
Margriet

Margriet

Senior Pedagogisch Medewerker
Margriet werkt al ruim 20 jaar in de kinderopvang. Ze heeft gewerkt bij verschillende organisaties en heeft zowel ervaring op de babygroepen als in de peuteropvang. Margriet komt bij Mickey's vandaan en was daar de laatste jaren werkzaam als senior pedagogisch medewerker bij o.a. de vestiging De Binnentuin. Bij K'nijntje&Zippies heeft ze intussen ook haar draai gevonden, de hartelijkheid en persoonlijke aandacht ervaart zij als een warm bad. Ze doet haar werk nog altijd met heel veel liefde en toewijding:
Na al die jaren vind ik het nog steeds bijzonder en een voorrecht dat ik dit werk kan en mag doen. Elke dag is een feest om naar het werk te gaan en samen met je collega's er voor te zorgen dat alle kinderen een fijne dag hebben. Ik vind het mooi aan mijn werk dat we met elkaar de zorg over zoveel kinderen hebben en nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van het kind.

Wij nemen mensen aan!

K'nijntje&Zippies is altijd op zoek naar goede en enthousiaste medewerkers. Voor meer informatie mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Medewerker Planning KDV

Medewerker Planning KDV

Wil je komen werken bij de leukste kinderopvangorganisatie van Soest, waar kinderen worden geïnspireerd en uitgedaagd? K'nijntje&Zippies is op zoek naar een klantgerichte, enthousiaste en flexibele Medewerker Planning KDV, ter vervanging tijdens een zwangerschapsverlof.

K'nijntje&Zippies is een jong en dynamisch bedrijf, dat zowel dagopvang, peuteropvang als buitenschoolse opvang biedt, met verschillende mooie en uitdagende vestigingen door heel Soest.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het zo optimaal mogelijk plannen van onze K’nijntje (KDV) locaties
 • Je bent verantwoordelijk voor de kind- en ouder administratie in ons systeem KidsVision, volgens de daarvoor geldende regels
 • Je bent contactpersoon van onze (potentiële) klanten en onze interne klanten (management en vestiging-coördinatoren)
 • Je informeert, adviseert en administreert ten behoeve van de verkoop van kindplaatsen voor onze KDV-locaties
 • Je hebt telefonisch, per e-mail en live contact met klanten
 • Je adviseert en ondersteunt de klanten bij o.a. het aanmelden en (door)plaatsen van hun kind, het aanvragen van de kinderopvangtoeslag
 • Je hebt plezier in het maken van de juiste match tussen de klant en de gekozen locatie

Wat neem je mee?

 • Flexibele instelling
 • Goede en positieve communicatieve vaardigheden
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal
 • Proactieve en commerciële houding
 • Aantoonbare ervaring met een administratieve / planning rol (liefst binnen de kinderopvang)
 • Kennis van de administratieve kind-ouderadministratie (liefst met KidsVision)

Wat bieden wij?

 • Een leuke werkomgeving in een enthousiast, persoonlijk en kleinschalig bedrijf in ontwikkeling, met gezellige en vakbekwame collega’s.
 • Een tijdelijk contract voor minimaal 12 uur per week
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Kinderopvang.

Geïnteresseerd?

Spreekt de vacature je aan en herken je jezelf in het geschetste profiel? Mail dan je cv en motivatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet zien we elkaar binnenkort!

Pedagogisch medewerker BSO

Pedagogisch medewerker BSO

Wil je komen werken bij de leukste kinderopvangorganisatie van Soest, waar kinderen worden geïnspireerd en uitgedaagd? K'nijntje&Zippies is op zoek naar enthousiaste, creatieve en flexibele oproepkrachten pedagogisch medewerkers BSO.

K'nijntje&Zippies is een jong en dynamisch bedrijf, dat zowel dagopvang, peuteropvang als buitenschoolse opvang biedt, met verschillende mooie en uitdagende vestigingen door heel Soest.

Wat zoeken wij?

Ben jij een enthousiaste en gedreven teamplayer, die zichzelf zou omschrijven als empathisch, integer, ondernemend, klantgericht en flexibel inzetbaar op de buitenschoolse opvang? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat vragen wij van jou?

 • Flexibele instelling
 • Goede en positieve communicatieve vaardigheden
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal
 • Proactieve houding
 • Een passie op het gebied van Natuur / Kunst / Sport / Dans / Theater / Techniek etc. etc.
 • Een erkend diploma om te mogen werken in de kinderopvang (bijvoorbeeld (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker, SPH, Pedagogiek, PABO, Toegepaste Psychologie, CIOS, SPW, MCW, ...)

Wat bieden wij?

 • Een leuke werkomgeving in een enthousiast bedrijf in ontwikkeling, met gezellige en vakbekwame collega’s.
 • Naast een plekje in een van onze professionele teams, is er ruimschoots aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Kinderopvang.

Geïnteresseerd?

Spreekt de vacature je aan en herken je jezelf in het geschetste profiel? Mail dan je cv en motivatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet zien we elkaar binnenkort!

Medewerker Vervoer BSO

Medewerker Vervoer BSO

Wil je komen werken bij de leukste kinderopvangorganisatie van Soest, waar kinderen worden geïnspireerd en uitgedaagd? K'nijntje&Zippies is op zoek naar enthousiaste en flexibele medewerkers voor het vervoeren van onze BSO-kinderen.

Wat zoeken wij?

Elke maandag, dinsdag en donderdag vervoeren wij honderden kinderen van school naar onze prachtige Zippies-vestigingen in Soest. De Medewerker Vervoer BSO wordt verantwoordelijk voor het veilig brengen van de kinderen naar Zippies; per auto, Stint of bakfiets. We zijn op zoek naar personen met de volgende eigenschappen:
 • Integere en flexibele instelling
 • Goede en positieve communicatieve vaardigheden
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal
 • Proactieve houding
 • Voorbeeldfunctie voor kinderen
 • Punctueel en sociaal
 • Empatisch en stressbestendig
 • In het bezit van een geldig rijbewijs.
 • Wie zijn wij?

  K'nijntje&Zippies is een jong en dynamisch bedrijf, dat zowel dagopvang, peuteropvang als buitenschoolse opvang biedt, met verschillende mooie en uitdagende vestigingen door heel Soest. Wij werken vanuit de PROUD visie: Onze benadering is Positief, Respectvol en gericht op de Ontwikkeling van het Unieke kind waarbij het Durven Doen centraal staat. K'nijntje&Zippies biedt een leuke werkomgeving in een enthousiast jong bedrijf, met gezellige en vakbekwame collega’s.

  Geïnteresseerd?

  Spreekt de vacature je aan en herken je jezelf in het geschetste profiel? Mail dan je cv en motivatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet zien we elkaar binnenkort!

  Stagiair(e) pedagogisch medewerker KDV / BSO

  Stagiair(e) pedagogisch medewerker KDV / BSO

  Wil je stage lopen bij de leukste kinderopvangorganisatie van Soest, waar kinderen worden geïnspireerd en uitgedaagd?

  K’nijntje&Zippies is een jong en dynamisch bedrijf, dat zowel dagopvang, peuteropvang als buitenschoolse opvang biedt met verschillende vestigingen in Soest.

  Wat vragen we van jou?

  Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame stageplaats, waarbij je aan de slag gaat binnen een gezellig en enthousiast team? Ben je leergierig, proactief en kan je goed zelfstandig werken? Vanzelfsprekend ben je dol op (werken met) kinderen  Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Wie zijn wij?

  K'nijntje&Zippies werkt vanuit de PROUD visie: Onze benadering is Positief, Respectvol en gericht op de Ontwikkeling van het Unieke kind waarbij het Durven Doen centraal staat. Wij vinden het belangrijk dat kinderen spelend ontdekken en zich kunnen ontwikkelen in een gezellige, maar ook uitdagende omgeving. Onze medewerkers en stagiair(e)s spelen een belangrijke rol in de talent- en persoonlijkheidsontwikkeling van de kinderen! K'nijntje&Zippies hecht dan ook veel waarde aan (toekomstige) pedagogisch medewerkers, die hun eigen passies en talenten meenemen in hun werk en weten te vertalen naar uitdagende en inspirerende activiteiten voor de kinderen.

  Wat bieden wij?

  Een leerzame werkomgeving in een enthousiast bedrijf in ontwikkeling, met gezellige en vakbekwame collega’s. Je krijgt goede begeleiding om je doelstelling voor je opleiding te behalen, de vrijheid om zelfstandig aan het werk te gaan en jezelf te ontwikkelen. Je ontvangt een passende stagevergoeding.

  Geïnteresseerd?

  Spreekt de stage je aan en herken je jezelf in het geschetste profiel? Mail dan je cv en motivatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet zien we elkaar binnenkort!
   

  Sfeerimpressies

  Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

  POSTADRES

  Veenbesstraat 2,
  3765 BA SOEST

  BEREIKBAAR

  Telefoon
  035 30 39 600
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (KDV)
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (BSO)

  Vestigingen

  Volg ons

  en blijf op de hoogte!