Samenwerking K’nijntje&Zippies en MBO Amersfoort levert uniek leertraject op in Soest

Begin deze week tekenden kinderopvangorganisatie K’nijntje&Zippies en MBO Amersfoort een intentieverklaring voor een samenwerkingsverband en daarmee is het startsein gegeven voor een uniek leertraject. Vanaf september kunnen studenten voor de beroeps opleidende leerweg (BOL) van MBO Amersfoort het vak van pedagogisch medewerker bij K’nijntje&Zippies in de praktijk leren. Een leer- en werktraject in één.

Leren in de praktijk

Bij K’nijntje&Zippies als onderwijsbedrijf leren studenten in de praktijk, van mensen uit de praktijk. De opzet van het leertraject is aantrekkelijk: studenten doen drie dagen in de week praktijkervaring op. Dit gebeurt op verschillende vestigingen van K’nijntje&Zippies, bij zowel kinderdagverblijf als buitenschoolse opvang. Op die dagen is altijd een docent van MBO Amersfoort aanwezig bij wie de studenten terecht kunnen met vragen. Docenten kunnen de theorie dus direct koppelen aan de praktijksituaties die studenten ervaren. Studenten leren gesprekken voeren met kinderen en doen ervaring op met spel en activiteiten, het observeren en begeleiden van de kinderen. Ze leren ook professioneel communiceren, samenwerken en activiteitenplannen maken. Coaches van K’nijntje&Zippies begeleiden daar bij. Zo weten de studenten meteen wat hun toekomstige baan precies inhoudt. Eén dag in de week krijgen de studenten les op de School voor Welzijn van MBO Amersfoort. Daar krijgen ze praktijkopdrachten, de theorievakken in het pedagogisch werk en de vakken Nederlands, Engels en rekenen.

Aanmelden voor de opleidingen Pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau 3) en Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4) kan via www.mboamersfoort.nl.

Over K’nijntje&Zippies

K'nijntje&Zippies is een jong en dynamisch bedrijf, dat zowel dagopvang, peuteropvang als buitenschoolse opvang biedt, met verschillende mooie en uitdagende vestigingen door heel Soest. K'nijntje&Zippies vindt het belangrijk dat kinderen spelend ontdekken en zich kunnen ontwikkelen in een gezellige, maar ook uitdagende omgeving. De nadruk ligt op het ontdekken van eigen interesses en talenten, en het samenwerken en -spelen met anderen. Hier ligt de uitdaging voor onze medewerkers, zij spelen een belangrijke rol in de talent- en persoonlijkheidsontwikkeling van de kinderen! K'nijntje&Zippies hecht daarom veel waarde aan goed opgeleide pedagogisch medewerkers, die hun eigen passies en talenten meenemen in hun werk en weten te vertalen naar uitdagende en inspirerende activiteiten voor de kinderen. K´nijntje&Zippies biedt opvang voor kinderen van 0 - 13 jaar. Kinderdagverblijf K’nijntje is er voor 0-4 jaar en heeft vier leuke locaties in Soest. BSO Zippies heeft zeven uitdagende vestigingen voor kinderen van 4-12 jaar. Daar kunnen ze dagelijks uiteenlopende activiteiten doen: van sport tot creatief, van theater tot natuurworkshops.

Over MBO Amersfoort

MBO Amersfoort is een regionaal opleidingen centrum (roc) met vestigingen in Amersfoort en Utrecht. Studenten krijgen onderwijs van docenten en vakmensen in een situatie die zo dicht mogelijk bij de beroepspraktijk ligt. Hierin staan toegankelijkheid, ondernemerschap en vakkundigheid centraal. Binnen het concept ‘Onderwijs in bedrijf’ heeft MBO Amersfoort eigen onderwijsbedrijven. Onder andere Leerhuis de Koperhorst en Leerhuis Beweging 3.0 voor opleidingen Zorg en Welzijn. Daarnaast werkt het nauw samen met bedrijven en instanties uit de regio om het beroepsonderwijs vorm te geven.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

POSTADRES

Veenbesstraat 2,
3765 BA SOEST

BEREIKBAAR

Telefoon
035 30 39 600
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (KDV)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (BSO)

Vestigingen

Volg ons

en blijf op de hoogte!