Toneelworkshops bij Zippies ’t Speelhof

Tot aan de meivakantie worden er op de dinsdagen bij Zippies ’t Speelhof leuke en uitdagende Toneel Workshops aangeboden. Deze worden gegeven door dramadocente Marjon Serpenti. Zij heeft veel ervaring met het geven van drama/toneelworkshops aan kinderen in de basisschool-leeftijd. Zij gaf al eerder bij Zippies Toneelworkshops, dus veel van de kinderen zullen haar al kennen.

De lessen vinden plaats op dinsdagmiddag van 16.00-17.00 uur. Kinderen mogen vrijblijvend een keertje komen kijken, maar elke week meedoen is natuurlijk nog veel leuker. Er zit een bepaalde opbouw in de lessen.

Drama Aangenaam

Marjon werkt o.a. met de methode ‘Drama aangenaam’, die is ontwikkeld voor kinderen in het basisonderwijs. De opbouw is van non-verbaal (pantomime) naar meer spelen met taal/verbaal waarbij de kinderen al kleine scenes spelen. Marjon: “Het gaat vooral om spelplezier, maar ook sociale vaardigheden en concentratie komen elke keer aan de orde.”

Muziek en prentenboeken

Marjon werkt vaak met muziek, omdat dit veel emoties teweeg brengt en van hieruit komen vaak hele mooie scenes.

“Bij de kleuters werk ik ook vaak aan de hand van prentenboeken en versjes van Annie M.G. Schmidt. Er wordt heel veel bewogen in de lessen, want het is mijn ervaring dat vooral bij jonge kinderen dit zeer goed kan werken. Bijvoorbeeld als we een les hebben over het circus, vragen we ons af: hoe loopt een circusdirecteur, een acrobaat, een clown? Van hieruit kom je dan pas tot de kern van het personage”, aldus Marjon.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

POSTADRES

Veenbesstraat 2,
3765 BA SOEST

BEREIKBAAR

Telefoon
035 30 39 600
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (KDV)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (BSO)

Vestigingen

Volg ons

en blijf op de hoogte!