Praktische informatie

Wilt u informatie over bijvoorbeeld de verschillende soorten plaatsingsmogelijkheden, intake, ruil-en extradagservice, het doorgeven van wijzigingen en betaalprocedures? Of benieuwd naar onze algemene voorwaarden? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (KDV) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (BSO) of bel met tel. 035 30 39 600.

Kinderopvangtoeslag

In 2021 wordt de maximale vergoeding per uur berekend over: € 8,46 voor dagopvang (K'nijntje) en € 7,27 voor BSO (Zippies).

Klik hier voor meer informatie

Organisaties in de kinderopvang zijn verplicht om naar het burgerservicenummer te vragen van het kind en zijn/haar ouders.
De kinderopvangorganisatie moet van elk kind de gegevens over het aantal opvanguren per vestiging jaarlijks aan de Belastingdienst verstrekken.*
Via het burgerservicenummer kan de Belastingdienst de administratie van het aantal opvanguren koppelen aan haar eigen gegevens, zodat zij over de juiste uren kinderopvangtoeslag kunnen geven aan de ouder.

*  Over 2021 worden alleen de uren die daadwerkelijk betaald zijn doorgegeven aan de belastingdienst, zodat er alleen over de betaalde uren kinderopvangtoeslag verkregen wordt.

Om zeker te weten of u voor kinderopvangtoeslag in aanmerking komt, klik op de knop: Kom ik in aanmerking voor kinderopvangtoeslag?

De hoogte van de kinderopvangtoeslag varieert per ouder. U kunt via een proefberekening vinden voor hoeveel toeslag u per maand in aanmerking komt. Proefberekening hoogte toeslag

Uw kinderopvangtoeslag kunt u eenvoudig aanvragen met het Aanvraag- en wijzigingsprogramma kinderopvangtoeslag.
Aanvragen kinderopvangtoeslag

Wilt u liever een papieren formulier invullen? Vraag dit dan aan bij de Belastingtelefoon: 0800 - 0543. Bij de aanvraag geeft u een schatting van het aantal uur per maand dat uw kind naar K'nijntje&Zippies zal komen. De Belastingdienst stelt het op prijs om de opgave van geschatte uren zoveel mogelijk met de werkelijke uren overeen te laten komen. Daartoe heeft zij de ouders verplicht om eventuele wijzigingen zo snel mogelijk door te geven

Kinderopvangtoeslag over incidentele opvang moet binnen 4 weken worden doorgegeven aan de Belastingdienst. Mocht u nog andere vragen hebben, dan helpen we u graag. Bel of mail ons gerust.

Tarieven

K’nijntje&Zippies staat garant voor gezellige, actieve en professionele kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang.
Bij onze K’nijntje kinderdagverblijven bieden we de allerkleinsten een vertrouwde omgeving, waarin kinderen spelenderwijs ontdekken en waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
Bij BSO Zippies worden de schoolgaande kinderen uitgedaagd om op zoek te gaan naar hun talenten, door dagelijks leuke activiteiten aan te bieden.
Wij hanteren bij K’nijntje&Zippies ruime openingstijden (van 7.00-19.00 uur) en  zijn flexibel (veel ruilmogelijkheden, afname van dagdelen). Vervoer naar de BSO is altijd gratis en ook brengen wij uw kind (indien mogelijk) graag naar sportclub, zwem- of muziekles.
Ons 40 weken scholenpakket is aantrekkelijk geprijsd en daarnaast hebben we meerdere voordelige vakantiepakketten.

Hieronder vindt u de tarieven per soort kinderopvang.

Tarieven Kinderdagverblijf / Peuteropvang (regulier)

Het tarief voor de kinderdagverblijven en de peuteropvang bedraagt € 8,77 per uur. Voor een dagdeel (6 uur) bedragen de kosten € 9,13 per uur.
Het aantal uren opvang voor een hele dag opvang bedraagt 12 uur. 

Tarieven PeuterSpelen (Peuterspeelzaal)

PeuterSpelen is onze peuterspeelzaal, evt. met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Het tarief van PeuterSpelen bedraagt € 9,13 per uur. Een dagdeel van PeuterSpelen beslaat 4 uur.

Tarieven Buitenschoolse Opvang 2021

De tarieven (per uur) per Zippies-vestiging tijdens schoolweken vindt u hier. Het aantal uren opvang per middag bedraagt 4,5 uur voor de maandag-, dinsdag- en donderdag, maximaal 7 uur voor een lange middag (wo en vr) en 11 uur voor een vakantiedag. 
ZippiesMet doorlopend vakantiecontract m.u.v. de rittenkaartZonder doorlopend vakantiecontractBijzonderheden
Creatief & Beweging € 8,33 € 8,49 Incl. materialen en regelmatig workshops
Zippies De Binnentuin € 8,33 € 8,49 Incl. materialen en regelmatig workshops
Sport & Spel € 9,11 € 9,29 Incl. beoefenen diverse sporten, zwemmen etc.
't Speelhof € 8,33 € 8,49 Incl. materialen en regelmatig workshops, zoals Toneel, Yoga, etc.
't Speelhonk € 8,33 € 8,49 Incl. materialen en regelmatig workshops, zoals Scheikunde proeflesjes, diverse sporten, etc.
Ontdekken& Spel € 8,33 € 8,49 Incl. materialen en regelmatig workshops, zoals Toneel, Yoga, etc.
Kennis € 9,11 € 9,29 Incl. huiswerkbegeleiding, websites bouwen, taal-en rekensupport, abonnement op ondersteunende programma's, etc.
Bos & Spel

€8,33

 

€ 8,49 Incl. materialen en regelmatig Specials, zoals Toneel, Yoga, etc.
Voorschoolse opvang schoolweken   € 9,29 Alleen voor kinderen van De Wegwijzer, De Buut, 2e van der Hucht en de Insingerschool

Zippies Vakantieweken

Tijdens de vakantieweken wordt er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag een leuke vakantiedag georganiseerd voor de kinderen van alle Zippies BSO's met een bijzondere activiteit. In de vakantieweken bieden wij een gevarieerd activiteitenaanbod. De start- en eindlocatie is 't Speelhof (Veenbesstraat 2). Zippies is in de vakanties geopend op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, onze openingstijden zijn van 07:30 uur tot 19:00 uur. K'nijntje&Zippies is 10 vakantieweken per jaar geopend. Geheel K'nijntje&Zippies is gesloten in week 32 en 33 van 2020 (zie Kalender).

Wij bieden vakantiepakketten in vier vormen aan:

a. de Vakantiedagen Combi Strippenkaart: 8 Vakantiedagenpakket i.c.m. het Schoolwekenpakket
b. de Vakantiedagen Solo Strippenkaart: Alleen 8 vakantiedagenpakket zonder Schoolweken
c. het 10-daags vakantiecontract i.c.m. het Schoolwekenpakket
d.  Losse Dagen / Incidentele afname

De strippenkaarten worden vooraf in één keer gefactureerd en geincasseerd en zijn 12 maanden geldig. Meer informatie vindt u in onze ‘praktische informatie’. 

De tarieven bij elke Zippies-vestiging in vakantieweken zijn:
Aantal vakantiedagenTarieven per dagTarief per uurBijzonderheden
a. Vakantiedagen Combi Strippenkaart € 93,15 € 8,10 11,5 uur per dag
b. Vakantiedagen Solo Strippenkaart € 99,47 € 8,65

11,5 uur per dag

c. 10-daags vakantiecontract i.c.m. Schoolwekenpakket  € 95,10 € 8,27 11,5 uur per dag
d. Incidentele afname € 105,80 € 9,20 11,5 uur per dag
Op woensdag bieden wij geen vakantieopvang aan. Vakantiedagen kunnen binnen een kalenderjaar geruild worden naar een andere vakantie: op niet afgenomen dagen vindt geen restitutie plaats. Het verdient de voorkeur om uw vakantiedagen zo snel mogelijk op te geven i.v.m. de beschikbare capaciteit.

Incidentele opvang BSO

Mocht u gebruik willen maken van incidentele opvang op onze Zippies-vestigingen (BSO), dan bent u ook aan het goede adres. Neem graag contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel op nummer 035 30 39 602.
Bij onze kinderdagverblijven K'nijntje is helaas geen incidentele opvang mogelijk. 

Ruildagen

De ouder kan te allen tijde het verzoek aan K’nijntje&Zippies doen om een of meerdere dag(delen) te ruilen. Ruilen kan mits de planning het toe laat.

Gelieve minimaal 5 werkdagen van tevoren aan te geven via de OuderApp Konnect en anders (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Let op: De ruildagen kunnen van 1 maand voor de afwezige dag, tot 1 maand erna worden ingezet. Voorbeeld: Uw kind is afwezig op 18 oktober, als u dit minimaal 5 werkdagen van te voren aangeeft, dan kunt u deze dag ruilen in de periode van 18 september tot 18 november.

Er kan niet geruild worden tussen verschillende kinderen binnen een gezin. Eenmaal ingezette ruildagen kunnen niet nog een keer voor ruiling in aanmerking komen.

Kalender

Voor het jaar 2021 is K'nijntje&Zippies geheel gesloten op de volgende dagen:

Zomervakantie 2021:

Week 31 en 32 (maandag 2 t/m vrijdag 13 augustus) zijn alle vestigingen van K'nijntje&Zippies gesloten.

Nationale feestdagen 2021:

Maandag 5 april - 2e Paasdag
Dinsdag 27 april - Koningsdag
Donderdag 13 mei - Hemelvaartsdag
Maandag 24 mei  - 2e Pinksterdag

Overige dagen:

Vrijdag 2 april  - Goede Vrijdag - I.v.m. trainingsdag medewerkers zijn alle vestigingen van K'nijntje&Zippies gesloten.
Vrijdag 14 mei - dag na Hemelvaartsdag

Aangepaste openingstijden (tot 18.00 uur)

Vrijdag 24 december - Kerstavond
Vrijdag 31 december - Oudejaarsdag

Informatie over schoolvakanties:

Week 8:   Voorjaarsvakantie: maandag 22 februari t/m vrijdag 26 februari 2021
Week 18 en 19: Meivakantie: maandag 3 mei  t/m vrijdag 14 mei 2021
Week 29 t/m 34: Zomervakantie: maandag 19 juli t/m vrijdag 27 augustus 2021
(deze periode zijn wij van 2 t/m13 augustus gesloten, week 31 en 32)
Week 42: Herfstvakantie: maandag 18 oktober t/m vrijdag 22 oktober 2021
Week 52 en 1: Kerstvakantie: maandag 27 december 2021 t/m vrijdag 7 januari 2022

Oudercontact

Contact over uw zoon of dochter

Het contact met u over uw zoon of dochter vindt doorgaans plaats tijdens het ophalen van uw kind. Er is dan gelegenheid om kort stil te staan bij de dagelijkse gang van zaken. Als er behoefte is aan een uitgebreider gesprek kunt u dit via onze planning aanvragen. Daarnaast nodigt K'nijntje&Zippies u ook regelmatig uit voor een gesprek.

Contact over het concept K'nijntje&Zippies

K'nijntje&Zippies nodigt ouders en kinderen uit om mee te denken over de concepten van K'nijntje&Zippies. Of het nou gaat om verbeteringen, aanpassingen of geheel nieuwe concepten voor kinderen tussen 0 en 12 jaar, graag vernemen wij het.

Naast deze punten zijn we meer dan geïnteresseerd in ideeën, die ouders kunnen helpen om werk en zorg goed te combineren. Want K'nijntje&Zippies is er voor u en uw kinderen!

Oudercommissie

De oudercommissie is er voor u! De oudercommissie heeft als doel de belangen van alle ouders en verzorgers te behartigen en te vertegenwoordigen richting de directie van K'nijntje&Zippies. De taak van de Oudercommissie is om als onafhankelijk orgaan de kwaliteit van de opvang te bewaken. De oudercommissie is tevens van belang als "open loket" voor alle ouders met kinderen op de KDV en BSO, zodat eventuele goede ideeën en mogelijke verbeteringen snel en doelmatig kunnen worden gecommuniceerd richting (de directie van) K’nijntje&Zippies.

Wat doet de oudercommissie?

De Wet Kinderopvang bepaalt dat de Centrale Oudercommissie adviseert over tal van zaken als, beleid inzake veiligheid en gezondheid, openingstijden, prijzen. Daarnaast kan de oudercommissie uiteraard pro actief punten op de agenda zetten en initiërend zijn. Tevens kunnen er vanuit de directie van K'nijntje&Zippies specifieke vragen voorgelegd worden aan de oudercommissie.

Voor contact met de oudercommissie, kunt u e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag even vermelden om welke vestiging het gaat, en of het KDV of BSO betreft.

Mentorschap

Bij K´nijntje&Zippies hebben wij het werken met mentoren ingebracht. Hoewel binnen de visie van K’nijntje&Zippies er al veel aandacht is voor de individuele ontwikkeling en emotionele veiligheid, zal de mentor zal zich nog meer richten op 1-op-1 gerichte aandacht voor het kind dat in haar mentorgroep is opgenomen.

Het mentorschap werkt als volgt:

  • Elk kind heeft een mentor. De mentor werkt op de groep waar het kind is geplaatst. De mentoren zijn vaste pedagogisch medewerkers. Binnen onze PROUD-visie is er al veel aandacht voor de individuele ontwikkeling en emotionele veiligheid van het kind.

  • Deze mentor heeft een groep kinderen onder haar hoede welke middels de kind-planning en het personeelsrooster het meest in haar werkdagen aanwezig is. Waarbij het belangrijk is dat er een goede klik is tussen het kind en de Pedagogisch Medewerker.

  • De mentor volgt de ontwikkeling van het kind. De mentor zal de bijzonderheden van het kind observeren en waar nodig actie ondernemen. Hij/zij is het eerste aanspreekpunt voor de ouders en bespreekt het welzijn van het mentorkind met de ouders.

Landelijk Register Kinderopvang 

De gegevens bij elke vestiging van K'nijntje en Zippies
K´nijntjeAdresInspectieRegistratienummer
K'nijntje Bosstraat Bosstraat 3, 3766 AB Soest rapport 214 637 165
K'nijntje 't Kabouterhofje Veenbesstraat 2, 3765 BA Soest rapport 20 50 05 391
K'nijntje De Binnentuin Willaertstraat 43, 3766 CP Soest rapport 22 73 43 360
K'nijntje de Dobbelsteen en Peuterspelen bij de Dobbelsteen Van Hamelstraat 99, 3762 JC Soest rapport 96 74 42 308
K'nijntje 't Kabouterplein Insingerstraat 57, 3766 MA Soest rapport 31 78 3 1951
ZippiesAdresInspectieRegistratienummer
Creatief & Beweging Gaesbeekerhof 57, 3764 DK Soest rapport 12 96 32 144
Sport & Spel Dalweg 181, 3762 AW Soest rapport 21 49 09 578
Ontdekken, Kennis & Spel Van Hamelstraat 99, 3762 JC Soest rapport 282 011 687
't Speelhonk Bosstraat 88, 3766 AJ , Soest rapport 716 960 746
't Speelhof Veenbesstraat 2, 3765 BA, Soest rapport 864 459 051
't Speelplein Insingerstraat 57, 3766 MA, Soest rapport 375 153 251
De Binnentuin Willaertstraat 43, 3766 CP Soest rapport 21 93 88 076
Dit zijn de adressen en registratienummers die u bij de aanvraag van kinderopvangtoeslag moet gebruiken.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

POSTADRES - KVK

K'nijntje&Zippies

Veenbesstraat 2,
3765 BA SOEST

63817144 -32165216 

BEREIKBAAR

Telefoon 
035 30 39 600
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (KDV)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (BSO)
Vestigingen

Volg ons

en blijf op de hoogte!