K'nijntje 't Kabouterplein

’t Kabouterplein is een nieuwe locatie voor PeuterSpelen en vanaf 2018 gevestigd in basisschool de Insingerschool. ‘t Kabouterplein biedt voor de peuters op deze vestiging vier ochtenden in de week PeuterSpelen aan. Een prachtige mogelijkheid voor peuters vanaf 2 jaar om zich in een uitdagende omgeving te ontwikkelen met behulp van activiteiten uit de methode Peuterplein.

Het moderne gebouw is van alle gemakken voorzien en ligt aan de rand van het bos. K'nijntje 't Kabouterplein maakt gebruik van de vele faciliteiten in en om het gebouw. Zo nodigt het grote speelplein uit tot buiten spelen en maakt K'nijntje& Zippies ook gebruik van de speelzaal in de school. Voldoende gelegenheid dus voor beweging! Dit alles draagt bij aan een uitgebreid palet aan speel- en ontwikkelingsmogelijkheden.

lekker-hangen
persoonlijke-aandacht
samen-kleien
  • lekker-hangen
  • persoonlijke-aandacht
  • samen-kleien
  • lekker-hangen

  • persoonlijke-aandacht

  • samen-kleien

  • lekker-hangen
  • persoonlijke-aandacht
  • samen-kleien

PeuterSpelen

PeuterSpelen bij K’nijntje&Zippies staat voor peuteropvang waar uw kind zichzelf kan zijn en wordt gestimuleerd om zich in eigen tempo te ontwikkelen. En waar kinderen heerlijk kunnen (samen-) spelen en eigen interesses en talenten ontdekken. De sfeer en activiteiten die worden aangeboden zijn afgestemd op leeftijd, interesse en ontwikkeling. Bij PeuterSpelen biedt K’nijntje&Zippies kinderen een heerlijk dagdeel vol met leuke, educatieve en peutergerichte activiteiten aan. Daarbij werken wij met de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)-methode Peuterplein.

Voorschoolse -en Vroegschoolse Educatie (VVE)

K'nijntje&Zippies heeft een aantal peuterspeelzalen, PeuterSpelen genoemd. Dit zijn peuterspeelzalen voor kinderen vanaf 2 jaar. Hiermee biedt K’nijntje dan ook Voorschoolse- en Vroegschoolse Educatie (VVE) voor peuters en heeft zij een extra specialiteit in handen, waardoor zij nog meer kinderen in Soest en omgeving opvang kan bieden en kan helpen in de ontwikkeling van peuters. Het Peuterspelen wordt bij K’nijntje 't Kabouterplein op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag aangeboden. Wij bieden vanaf twee dagdelen regulier Peuterspelen en voor VVE 4 dagdelen Peuterspelen per week aan. Een dagdeel bestaat uit 4 uur.

Peuterplein

Onze PeuterSpelen-locaties zijn er voor alle kinderen van 2 tot 4 jaar. Met deze vorm van opvang bieden we peuters een veilige haven, met veel persoonlijke aandacht en leuke activiteiten. Daarbij werken wij met de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)-methode Peuterplein. Peuterplein biedt inspirerende thema’s voor alle peuters.Het is bedoeld voor kinderen met een ontwikkelachterstand, maar het is óók zeer toegankelijk voor kinderen zónder achterstand. Peuterplein is ontwikkeld volgens de richtlijnen voor de Voorschoolse en Vroegschoolse educatie (VVE) en stimuleert alle ontwikkelingsgebieden die voor peuters belangrijk zijn: taal, voorbereidend rekenen, bewegen, fijne motoriek, muziek en sociaal-emotionele ontwikkeling. Het pakket kan in heterogene groepen worden gebruikt, met kinderen van verschillende leeftijd en taalniveau. Het draait, geheel volgens de visie van K'nijntje&Zippies, om spelend ontwikkelen met zorg en plezier, in een huiselijke sfeer, met veel persoonlijke aandacht voor het kind. Raai de Kraai is de vogel van Peuterplein, die van alles met de kinderen meemaakt.
Voor meer informatie en/of aanmelden voor K´nijntje Peuterspelen, kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel. 035-6029570.

Concreet

PeuterSpelen bij ´t Kabouterplein is geopend tijdens schoolweken en is beschikbaar op vier dagdelen: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:15 tot 12:15 uur. Kinderen kunnen voor twee dagdelen komen (regulier PeuterSpelen), kinderen die wat meer begeleiding in hun ontwikkeling nodig hebben (met VVE-indicatie), komen alle vier de dagdelen. In overleg kan hiervan worden afgeweken. Een dagdeel is 4 uur en het uurtarief voor het PeuterSpelen bedraagt € 8,34. U kunt, indien u hier aanspraak op kan maken, een vergoeding voor de kosten bij de Belastingdienst aanvragen (Kinderopvangtoeslag). Heeft u hier geen recht op, dan kunt u een tegemoetkoming van de kosten bij de gemeente Soest aanvragen. Wij geven u uiteraard graag uitleg over de te volgen procedure en helpen u met de aanvraag hiervoor.

De oudercommissie is er voor u!

De oudercommissie heeft als doel de belangen van alle ouders en verzorgers te behartigen en te vertegenwoordigen richting de directie van K'nijntje&Zippies. De taak van de Oudercommissie is om als onafhankelijk orgaan de kwaliteit van de opvang te bewaken. De oudercommissie is tevens van belang als 'open loket' voor alle ouders met kinderen op de KDV en BSO, zodat eventuele goede ideeën en mogelijke verbeteringen snel en doelmatig kunnen worden gecommuniceerd richting (de directie van) K’nijntje&Zippies.  

Wat doet de oudercommissie?

De Wet Kinderopvang bepaalt dat de Centrale Oudercommissie adviseert over tal van zaken als, beleid inzake veiligheid en gezondheid, openingstijden, prijzen. Daarnaast kan de oudercommissie uiteraard pro actief punten op de agenda zetten en initiërend zijn. Tevens kunnen er vanuit de directie van K'nijntje&Zippies specifieke vragen voorgelegd worden aan de oudercommissie.
Voor contact met de oudercommissie, kunt u e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag even vermelden om welke vestiging het gaat en of het KDV of BSO betreft.

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

POSTADRES - KVK

K'nijntje&Zippies

Veenbesstraat 2,
3765 BA SOEST

63817144 -32165216 

BEREIKBAAR

Telefoon 
035 30 39 600
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (KDV)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (BSO)
Vestigingen

Volg ons

en blijf op de hoogte!