Peuters De Binnentuin

Het Integraal Kind Centrum (IKC) De Binnentuin is de nieuw verbouwde vestiging van K'nijntje&Zippies met vertrouwde gezichten. Er is onder meer een peuteropvang gehuisvest op deze vestiging, voor kinderen van 2 - 4 jaar. Het is een uitdagende en gezellige locatie, met veel ruimte binnen en veel buitenspeel-mogelijkheden. De peuters gaan naar de blauwe groep, genaamd ‘Vlinder', waar de peuters activiteiten aangeboden krijgen die passen bij hun leeftijd, interesse en ontwikkelingsfase.

gezellig-aan-tafel
ext.-Binnentuin
in-de-zandbak
 • gezellig-aan-tafel
 • ext.-Binnentuin
 • in-de-zandbak
 • gezellig-aan-tafel

 • ext.-Binnentuin

 • in-de-zandbak

 • gezellig-aan-tafel
 • ext.-Binnentuin
 • in-de-zandbak

IKC

In het IKC op deze prachtig verbouwde locatie middenin Soest, kunnen kinderen het hele jaar door leuke, gezellige en actieve dagen beleven. Het IKC is een uniek concept in Soest. Er is een kinderdagverblijf, een peutergroep, voor- én naschoolse opvang en een school onder één dak. Voor uw kind en uzelf is dit fijn: alles in één vertrouwde omgeving. Het vertrouwde gecombineerd met dé kwaliteit van K’nijntje&Zippies zorgt voor de beste groei- en ontwikkelingsmogelijkheden voor uw zoon of dochter.

Locatie

De Binnentuin bevindt zich op een centrale locatie in de wijk Overhees, met onder meer de kinderboerderij en de bibliotheek op loopafstand. Voldoende mogelijkheden om er op uit te trekken, dus! Er is zowel binnen als buiten veel te ontdekken voor de peuters!

lekker-buitenspelen
vlindergroep
portret
 • lekker-buitenspelen
 • vlindergroep
 • portret
 • lekker-buitenspelen

 • vlindergroep

 • portret

 • lekker-buitenspelen
 • vlindergroep
 • portret

Voorschoolse -en Vroegschoolse Educatie (VVE)

In 2017 start kinderopvangorganisatie K'nijntje&Zippies op haar kinderdagverblijf K'nijntje De Binnentuin met een nieuw concept: ´Peuterspelen', peuterspeelzalen voor kinderen vanaf 2 jaar. Hiermee biedt K’nijntje dan ook Voorschoolse- en Vroegschoolse Educatie (VVE) voor peuters en heeft zij een extra specialiteit in handen, waardoor zij nog meer kinderen in Soest en omgeving opvang kan bieden en kan helpen in de ontwikkeling van peuters. Het Peuterspelen wordt bij K’nijntje De Binnentuin op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag aangeboden. Wij bieden vanaf twee dagdelen regulier Peuterspelen en voor VVE 4 dagdelen Peuterspelen per week aan. Een dagdeel bestaat uit 4 uur.

Peuterplein

We gaan werken met de methodiek Peuterplein, een VVE-programma dat handvatten biedt voor inspirerende thema’s voor alle peuters. Het is bedoeld voor kinderen met een ontwikkelachterstand, maar het is óók zeer toegankelijk voor kinderen zónder achterstand. Peuterplein is ontwikkeld volgens de richtlijnen voor de Voorschoolse en Vroegschoolse educatie (VVE) en stimuleert alle ontwikkelingsgebieden die voor peuters belangrijk zijn: taal, voorbereidend rekenen, bewegen, fijne motoriek, muziek en sociaal-emotionele ontwikkeling. Het pakket kan in heterogene groepen worden gebruikt, met kinderen van verschillende leeftijd en taalniveau. Het draait, geheel volgens de visie van K'nijntje&Zippies, om spelend ontwikkelen met zorg en plezier, in een huiselijke sfeer, met veel persoonlijke aandacht voor het kind.
Voor meer informatie en/of aanmelden voor K´nijntje Peuterspelen, kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel. 035-6029570.

De oudercommissie is er voor u!

De oudercommissie heeft als doel de belangen van alle ouders en verzorgers te behartigen en te vertegenwoordigen richting de directie van K'nijntje&Zippies. De taak van de Oudercommissie is om als onafhankelijk orgaan de kwaliteit van de opvang te bewaken. De oudercommissie is tevens van belang als 'open loket' voor alle ouders met kinderen op de KDV en BSO, zodat eventuele goede ideeën en mogelijke verbeteringen snel en doelmatig kunnen worden gecommuniceerd richting (de directie van) K’nijntje&Zippies.  

Wat doet de oudercommissie?

De Wet Kinderopvang bepaalt dat de Centrale Oudercommissie adviseert over tal van zaken als, beleid inzake veiligheid en gezondheid, openingstijden, prijzen. Daarnaast kan de oudercommissie uiteraard pro actief punten op de agenda zetten en initiërend zijn. Tevens kunnen er vanuit de directie van K'nijntje&Zippies specifieke vragen voorgelegd worden aan de oudercommissie.
Voor contact met de oudercommissie, kunt u e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag even vermelden om welke vestiging het gaat en of het KDV of BSO betreft.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

POSTADRES

Veenbesstraat 2,
3765 BA SOEST

BEREIKBAAR

Telefoon
035 30 39 600
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (KDV)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (BSO)

Vestigingen

Volg ons

en blijf op de hoogte!