Zippies Creatief & Beweging

Elke dag mogelijkheden tot creativiteit! Schilderen, knutselen, kleien, speksteen, koken, Engelse les, sport, muziek, dans, maar ook vrijspelen (en meer!). De locatie Zippies Creatief & Beweging bevindt zich in de Montessorischool aan het Gaesbeekerhof 57 in Soest. Hier worden kinderen opgevangen in de leeftijd vanaf 4 jaar.
Locatie
Al jaren maakt kinderopvangorganisatie K'nijntje&Zippies met veel plezier gebruik van de faciliteiten in de Montessorischool voor de BSO-activiteiten onder de noemer Zippies Creatief & Beweging. In de aula, het podium, de keuken, de speelzaal en de gevarieerde buitenruimte worden elke middag activiteiten aangeboden in een gezellige sfeer. Bij Zippies Creatief & Beweging is het gezellig en gemoedelijk. De kinderen kunnen genieten van zowel georganiseerde activiteiten als vrijspel.

CB-Samen-op-het-klimrek
CB-Fruitspiesjes-maken
CB-Samen-kleuren
 • CB-Samen-op-het-klimrek
 • CB-Fruitspiesjes-maken
 • CB-Samen-kleuren
 • CB-Samen-op-het-klimrek

 • CB-Fruitspiesjes-maken

 • CB-Samen-kleuren

 • CB-Samen-op-het-klimrek
 • CB-Fruitspiesjes-maken
 • CB-Samen-kleuren

Activiteiten
Zippies biedt zowel het kind als de ouder een zeer hoog aanbod op het gebied van ontwikkeling en natuurlijk is er ook veel ruimte voor vrij spelen! Bij Zippies kunnen schoolgaande kinderen na schooltijd genieten van diverse activiteiten, zoals buitenspel, knutselen, techniek, koken, natuurlijk ook vrij spelen.
Binnenkort wordt het palet van activiteiten uitgebreid met de zogenaamde Specials Theater&Film en Muziek.
Bij Theater&Film gaan de kinderen m.b.v. een echte dramadocent een film opnemen! Maar niet zomaar een film,
het wordt een registratie van een eigen gespeeld theaterstuk. De Special Muziek spreekt voor zich,
hoe leuk is het om samen muziek te maken en dat onder de begeleiding van een ervaren muziekdocent.

Het aanbod bestaat verder uit o.a.:
Creatief: knutselen, schilderen, kleien
Beweging: hockey, voetbal, handbal, yoga, estafette lopen
Vrij spelen: vrij knutselen, kapla, lego en ander bouwspeelgoed, buiten spelen
En nog veel meer: hutten bouwen, theater, zang en dans, samenwerkingsspelen

CB-dansen-
klimrek
CB-Fruitspiesjes-maken
 • CB-dansen-
 • klimrek
 • CB-Fruitspiesjes-maken
 • CB-dansen-

 • klimrek

 • CB-Fruitspiesjes-maken

 • CB-dansen-
 • klimrek
 • CB-Fruitspiesjes-maken

Moestuin
Ook besteedt Zippies aandacht aan de natuur. Zo heeft Zippies Creatief & Beweging haar eigen moestuin! De kinderen zijn er heel druk mee. Kom gerust een kijkje nemen en zie hoe de groenten groeien. En natuurlijk eten de kinderen uiteindelijk al het lekkers zelf op. Want Zippies helpt graag mee in het gezond opgroeien!

De oudercommissie is er voor u!

De oudercommissie heeft als doel de belangen van alle ouders en verzorgers te behartigen en te vertegenwoordigen richting de directie van K'nijntje&Zippies. De taak van de Oudercommissie is om als onafhankelijk orgaan de kwaliteit van de opvang te bewaken. De oudercommissie is tevens van belang als 'open loket' voor alle ouders met kinderen op de KDV en BSO, zodat eventuele goede ideeën en mogelijke verbeteringen snel en doelmatig kunnen worden gecommuniceerd richting (de directie van) K’nijntje&Zippies.  

Hoe is de oudercommissie georganiseerd?

De oudercommissie wordt vertegenwoordigd door ouders van kinderen, die bij K'nijntje&Zippies opvang genieten. Er nemen twee ouders per vestiging plaats in de oudercommissie. Voor deze vestiging bestaat de Oudercommissie uit:
Marco Bussemaker

Marco Bussemaker

Ik ben Marco Bussemaker, vader van Felien (Zippies Creatief en Sport & Spel) en Timme (Zippies Creatief & Beweging), ik ben getrouwd met Chaska. Ik ben werkzaam als Consultant bij BPM Company en mijn hobby’s zijn: hardlopen en mountainbiken.

In de Oudercommissie
Sinds 2016 neem ik zitting in de Oudercommissie, ik vertegenwoordig Zippies Creatief & Beweging en Zippies Sport & Spel. Dit doe ik uit interesse voor de ontwikkelingen binnen K’nijntje&Zippies. Verder vind ik ouderparticipatie heel belangrijk; naast school is de BSO van grote invloed op de vorming en ontwikkeling van kinderen. Als Oudercommissie vorm je een belangrijke schakel in de wederzijdse communicatie tussen ouders en K’nijntje&Zippies, maar ook tussen ouders onderling. Daarnaast is het gelukkig ook leuk en interessant.

Luc Hoornaert

Luc Hoornaert

Mijn naam is Luc Hoornaert, samen met mijn partner Qurra zijn wij ouders van Robin (Zippies Sport & Spel en Creatief & Beweging) en Amber Lou. Ik ben werkzaam als auteur en wijnimporteur en mijn hobby’s zijn: eten en drinken.

In de Oudercommissie
Sinds 2015 zit ik in de Oudercommissie namens Zippies Sport & Spel en Zippies Creatief & Beweging. Een kind brengt heel veel tijd door op een KDV of BSO, daarom is het zeer belangrijk dat deze voldoet aan de behoeftes van zowel kind als ouders. Door zitting te nemen in de Oudercommissie, kan ik dit van zeer nabij volgen en eventueel zelf suggesties naar voren brengen. De oudercommissie is de link tussen ouders en de opvang en stelt zich kritisch op voordat er veranderingen en dergelijke worden doorgevoerd. Een empathische oudercommissie verdedigt de belangen van het kind en waakt over het goede functioneren van BSO en KDV.

De oudercommissie werkt volgens een huishoudelijk reglement.

Wat doet de oudercommissie?

De Wet Kinderopvang bepaalt dat de Centrale Oudercommissie adviseert over tal van zaken als, beleid inzake veiligheid en gezondheid, openingstijden, prijzen. Daarnaast kan de oudercommissie uiteraard pro actief punten op de agenda zetten en initiërend zijn. Tevens kunnen er vanuit de directie van K'nijntje&Zippies specifieke vragen voorgelegd worden aan de oudercommissie.
Voor contact met de oudercommissie, kunt u e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag even vermelden om welke vestiging het gaat en of het KDV of BSO betreft  

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

POSTADRES

Veenbesstraat 2,
3765 BA SOEST

BEREIKBAAR

Telefoon
035 30 39 600
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (KDV)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (BSO)

Vestigingen

Volg ons

en blijf op de hoogte!